Sony Pictures start met productie van vervolg op The Equalizer

Geplaatst: door de redactie

Lange tijd wilde Denzel Washington niet aan een franchise, de acteur doet namelijk geen sequels. Maar nu lijkt het er toch van te gaan komen, Sony Pictures heeft tijdens CinemaCon in Las Vegas namelijk officieel de komst van een vervolg op The Equalizer aangekondigd. En Washington zou daarin terugkeren als de gepensioneerde geheim agent Robert McCall.

De op de gelijknamige televisieserie gebaseerde film verscheen vorig jaar september. Naast Denzel Washington had ook Chloë Grace Moretz een voorname rol in de film. Zij speelde Alina, een hoertje dat maar niet uit de greep van een groep extreem gewelddadige Russische gangsters kon komen. McCall, een bijzonder goed getrainde voormalig overheidsagent, besluit haar te helpen en krijgt vervolgens de complete Russische maffia achter zich aan.

De eerste film werd geregisseerd door Antoine Fuqua (Training Day, Shooter, Olympus Has Fallen), die momenteel de laatste hand legt aan Southpaw met Jake Gyllenhaal. Onduidelijk is of ook de regisseur terugkeert voor The Equalizer 2, al zingt de naam van Fuqua wel rond. Al is de filmmaker bijzonder druk, hij heeft ook nog een remake van The Magnificent Seven, waarvoor hij Ethan Hawke en Washington herenigde, op de planning. 

Phil Lord (met bril), Christopher Miller, Channing Tatum en Jonah Hill op de set van 22 Jump Street.

Sony kondigde verder tijdens de vakbeurs in Las Vegas een animatieversie van Spider-Man aan. Die film uit de koker van Chris Miller en Phil Lord (LEGO Movie, de twee Jump Street-films) moet 20 juli 2018 in de bioscopen verschijnen. Op een week na precies een jaar na de nieuwe live-action reboot rond de superheld van Marvel die de filmstudio eerder aankondigde.