Sorkin heeft script voor Jobs-film af

Geplaatst: door de redactie

Aaron Sorkin heeft alle tijd om te gaan schrijven aan een derde - tevens laatste - seizoen van tv-serie The Newsroom. De scriptschrijver-met-louter-goede-films-achter-zijn-naam (we noemen A Few Good Men, Charlie Wilson's WarThe Social Network en Moneyball) heeft namelijk zijn scenario voor een film over het leven van Apple-oprichter Steve Jobs af en ingeleverd bij filmstudio Sony Pictures. Dat meldt Variety.

Sorkin kreeg in de lente van 2012 de opdracht om het script, gebaseerd op de officiële, vuistdikke biografie van Jobs, te schrijven. Hoe de film gaat heten, wie de regie gaat doen en wie in de huid kruipt van de op 5 oktober 2011 overleden Jobs, is nog steeds onduidelijk. Aangenomen mag worden dat we de film niet dit jaar hoeven te verwachten.

Vorig jaar verscheen al een biopic over Steve Jobs, maar de film met Ashton Kutcher in de titelrol kreeg veel kritiek. Eerder liet Sorkin in een interview weten dat het schrijven van een script over het leven van Jobs geen makkie is. Niet alleen was de ict-goeroe een "gecompliceerd persoon", ook liggen dergelijke verhalen veel meer onder een vergrootglas dan fictieve films. Gezien de staat van dienst van Sorkin weet hij echter wel raad met waargebeurde verhalen.