Spielberg cast zijn Grote Vriendelijke Reus

Geplaatst: door de redactie

Na Lincoln werd het even stil rondom Steven Spielberg, maar inmiddels heeft de Jurassic Park-maker weer twee films in productie. Tom Hanks speelt de hoofdrol in de eerste van die twee (de koude oorlog thriller St. James Place) en vandaag werd bekend dat de Britse toneelacteur Mark Rylance de titelrol zal vertolken in de live-action adaptatie van Roald Dahls The Big Friendly Giant.

Rylance heeft ook een bijrol naast Hanks in St. James Place en speelde eerder in films als The Other Boleyn Girl en Anonymous. Het meest actief is hij echter op het toneel: hij verdiende daar Tony's voor rollen in Boeing Boeing, Jerusalem en Twelfth Night. Volgend jaar is Rylance met Sean Penn te zien in de actiefilm The Gunman van Pierre Morel (Taken).

In The BFG probeert een jong weesmeisje een aantal mensetende reuzen die onze wereld binnen willen dringen tegen te houden. De nieuwe live-action verfilming, met een script van E.T. en Kundun-scenarist Melissa Matheson, verschijnt op 30 juni 2016 in de bioscoop. Het boek werd eind jaren tachtig al eens geadapteerd als tekenfilm.