Steven Spielberg verfilmt Roald Dahl

Geplaatst: door de redactie

Sinds Lincoln is het Steven Spielberg opvallend genoeg niet meer gelukt een film van de grond te krijgen. Wel wordt zijn lijst met toekomstige projecten steeds groter: volgens THR zal hij in 2015 beginnen aan De Grote Vriendelijke Reus.

Het boek van Roald Dahl werd eind jaren tachtig al geadapteerd als tekenfilm, maar zal dit keer een heuse live-action film worden. Een hele tijd terug vertelde producente Kathleen Kennedy dat het scenario al een flink eind gevorderd was. De GVR (of BFG in het Engels) betekent voor Spielberg dan ook weer een nieuwe samenwerking met scenariste Melissa Mathison, die eerder E.T. voor hem op papier zette.

Het originele boek van Dahl werd gepubliceerd in 1982 en in 2011 verkregen Dreamworks en Kathleen Kennedy de filmrechten. Of Kennedy ook zelf nog steeds zal produceren is niet duidelijk, want inmiddels is ze voor Disney en Lucas druk in de weer met Star Wars. De GVR mikt momenteel in ieder geval op een release in 2016, verwacht wordt dat Spielberg eerst een nieuwe film met Tom Hanks opneemt.