Teaser voor Baz Luhrmanns Netflix-original The Get Down

Geplaatst: door de redactie

Na zijn verfilming van F. Scott Fitzgeralds The Great Gatsby was het een tijdje stil rond Baz Luhrmann. Hij regisseerde nog wel een commercial voor Chanel met Gisele Bündchen en onze eigen Michiel Huisman, maar op filmgebied gebeurde er verder weinig. Wat blijkt: net als eerder vakbroeders Martin Scorsese (Vinyl), Cameron Crowe (Roadies) en David Fincher (House of Cards) de afgelopen jaren deden, werkte de Australische regisseur (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet, Australia) aan een televisieserie. The Get Down vertelt over het New York van eind jaren zeventig en de geboorte van punk, disco en hiphop. Vanaf volgende maand op Netflix.

Zomer 1977. New York City is een puinhoop. Een grauwe groep South Bronx-tieners, gewapend met alleen verbale spelletjes, geïmproviseerde danspassen, een aantal stiften en spuitbussen, sluit een pact dat groter dan elk van hen zal worden en dat hun leven - en de wereld - voor altijd zal veranderen.

Bekendste naam in de cast van The Get Down is die van Giancarlo Esposito, Gus Fring uit Breaking Bad. Hij speelt dominee Ramon Cruz. Verder zal ook Jayden Smith, de zoon van Will Smith en Jada Pinkett, te zien zijn in de serie. Luhrmann schreef alle dertien afleveringen en kreeg voor drie episodes ook de regiecredits. Het idee voor The Get Down komt van Shawn Ryan, die eerder met televisieseries als Nash Bridges, Angel en The Shield kwam. The Get Down is vanaf vrijdag 12 augustus te zien bij Netflix. Bekijk hieronder alvast de vandaag verschenen Nederlandse teaser trailer.

Vorig jaar verscheen onderstaand langer voorproefje al via het internationale kanaal van Netflix.