Teaser voor sprookje The Tale of Tales

Geplaatst: door de redactie

Nu de programmering van het Cannes filmfestival rond is duiken er ook meer en meer bijbehorende trailers op. Bekijk een bijna volledig dialoogvrij voorproefje op The Tale of Tales; de nieuwe film van Matteo Garrone (Gomorra, Reality). De prent is losjes gebaseerd op een collectie sprookjes van de 17e eeuwse Italiaanse schrijver Giambattista Basile.

In het Engelstalige debuut van Garrone lopen de verhaallijnen van verschillende van die sprookjes door elkaar heen. Zo speelt Salma Hayek (Everly) een jaloerse koningin die we in de trailer iets dat lijkt op een hart van een fictief sprookjesbeest op zien eten. Vincent Cassel (La belle et la bête) is een koning die in de ban raakt van twee mysterieuze zusjes. Andere bijrollen zijn er voor Toby Jones (The Hunger Games) en John C. Reilly (Carnage). Die laatste acteur is overigens dit jaar op Cannes aanwezig met twee films: naast The Tale of Tales heeft hij ook een rol in de komische sciencefictionfilm The Lobster.

The Tale of Tales heeft nog geen Nederlandse distributeur. De onderstaande trailer is trouwens een klein beetje NSFW, want hij bevat wat naakte lichamen.