Thuisrelease The Force Awakens in april

Geplaatst: door de redactie

The Force Awakens blies eind vorig jaar de Star Wars-saga nieuw leven in en de film van J.J. Abrams krijgt volgende maand een thuisrelease. Vanaf 6 april is hij verkrijgbaar op digital download en vanaf 16 april ook als DVD, Blu-ray en VOD.

De zevende Star Wars-film verbrak met 2 miljard dollar aan ticketverkoop wereldwijd allerlei records. Naast de diverse platformen waarmee Star Wars: The Force Awakens nu ook thuis te zien is, krijgen liefhebbers de mogelijkheid de film in verschillende Limited Editions aan te schaffen. Zo komt op 16 april de Blu-ray uit met een Limited Edition sleeve. Daarbij kun je kiezen voor de Dark Side of de Light Side. Er komt ook een Limited Edition Steelbook met de DVD, Blu-ray en alle extra bonusmaterialen.

Een exclusieve documentaire –onderdeel van de bonusmaterialen- neemt de kijker mee op een reis achter de schermen en laat zien wat er kwam kijken bij het maken van The Force Awakens. Het bonusmateriaal bestaat verder uit niet eerder vertoonde scenes en interviews met de makers en de acteurs, die lang bewaarde Star Wars-geheimen onthullen. Bekijk hieronder het overzicht van alle extra's.

* Geheimen van The Force Awakens: Een reis door de film – Ontdek hoe Star Wars: The Force Awakens tot stand is gekomen in deze korte documentaire. Goed bewaarde geheimen worden gedeeld door zowel cast- als crewleden.
* Het verhaal ontwaakt: Eerste leessessie – Oude bekenden én nieuwe castleden blikken terug op de eerste keer dat zij gezamenlijk het script doornamen.
* BB-8 bouwen – Hoe brachten de filmmakers deze nieuwe droid tot leven op het witte doek? Hoe werd deze absolute publieksfavoriet gebouwd en toevoegd aan de bestaande Star Wars universe.
* Wezens en vakwerk – Aanschouw hoe de makers nieuwe wezens tot leven brengen in Star Wars: The Force Awakens.
* Blauwdruk van een strijd: Gevecht in de sneeuw – Een blauwdruk van de gevechtsscenes. Beleef het lightsaber gevecht tussen Rey en Kylo Ren.
* John Williams: De zevende symfonie – Deze legendarische componist deelt zijn persoonlijke ervaringen over zijn werk voor Star Wars: The Force Awakens.
* ILM: De visuele magie van de Force – Werp een blik op het tot stand komen de artistieke en visuele effecten van de film.
* Force For Change – Helden komen voorbij in alle soorten en maten. Zie zelf hoe het Star Wars: Force for Change initiatief Star Wars-fans uit de gehele wereld samenbrengt en hoe zij de Force gebruiken om anderen te helpen.
* Plus Deleted Scenes

Bekijk hieronder twee trailers voor de thuisrelease. Eerst zie je de Nederlandse versie van de aankondiging en daaronder staat een meer uitgebreide Amerikaanse trailer.