Titanic en E.T. eindelijk op Blu-ray

Geplaatst: door de redactie

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Er is meer nieuws omtrent de Blu-ray-releases van E.T. en Titanic, twee van de grootste bioscoopreleases van respectievelijk de jaren tachtig en negentig. E.T. zal deze herfst uitkomen en Titanic heeft een verschijningsdatum van 14 september.

Van Titanic verschijnt zowel de 2D als de 3D-versie op Blu-ray. James Cameron belooft dat de driedimensionale versie ook voortaan kijkers thuis “heel dichtbij intense actiescènes en intieme momenten laat komen”. De 3D-versie neemt echter wel dusdanig veel ruimte in beslag dat ze hem op 2 schijfjes hebben moeten persen.

De bonusdisc bevat ruim 2,5 uur aan nieuw materiaal dat niet op de dvd-uitgave te vinden was, met onder andere de documentaire over het zinken van de echte Titanic die Cameron maakte in samenwerking met National Geographic. Ook het oude bonusmateriaal, waaronder 30 deleted scenes en 60 featurettes, zijn op de Blu-ray terug te vinden.

E.T. viert dit jaar haar dertigjarig bestaan met een release op Blu-ray. De film verschijnt in oktober (de exacte datum is nog niet bekend) in dezelfde uitvoering die bioscoopgangers zagen in de jaren tachtig. Spielberg heeft eindelijk geleerd van zijn fouten en (zoals ook in de trailer al te zien is) de walkietalkies van de “men in black” die achter E.T. aanzitten weer vervangen door de shotguns. Zo kan het dus ook, George Lucas.

Ook de E.T. Blu-ray bevat een nieuw interview met Steven Spielberg dat niet op de dvd-uitgave terug is te vinden. Spielberg heeft dit jaar verder nog een Blu-ray-release van Jaws in de planning staan. Wij maakten eerder een top 5 van films die nodig op Blu-ray uit moeten komen waar E.T. en Titanic niet instonden, maar die wel andere films van Spielberg en Cameron bevatte.