Trailer en poster voor Nederlandse familiefilm Apenstreken

Geplaatst: door de redactie

Apenstreken, de eerste volledig in 3D opgenomen Nederlandse film, kreeg vandaag een trailer en poster. Bekijk de eerste bewegende beelden van de door Johan Nijenhuis (Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft) geregisseerde familiefilm.

De negenjarige Wim (Tygo Bussemakers) droomt ervan om naar school te gaan. Maar hij woont in het weeshuis. Samen met de andere kinderen van het weeshuis wordt hij uitgebuit en moet hij dagelijks hard werken in de illegale bezemfabriek in de kelder van het weeshuis. De kinderen wachten met smart op de invoering van de Schoolwet die kinderen van zes tot twaalf jaar verplicht om naar school te gaan.

Wanneer Wim weet te ontsnappen zorgt Jet (Mees Smits) ervoor dat hij zich op hun boerderij kan verschuilen. Het is de start van een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen, waarbij Wim vooral ook uit handen moet zien te blijven van de directrice van het weeshuis.

In Apenstreken zijn verder rollen weggelegd voor onder meer Kim-Lian van der Meij, Mike Weerts (foto boven), Sanne Vogel, Loek Peters, Martine Sandifort, Arjan Ederveen en Yvon Jaspers. De film is vanaf 10 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.