Trailer voor The BFG

Geplaatst: door de redactie

Steven Spielberg komt dit jaar weer met een film voor de hele familie. Samen met scenariste Melissa Mathison (bekend van E.T. en Kundun) adapteerde hij Roald Dahl's kinderboek The BFG. Bekijk na de eerdere teaser nu de volledige trailer.

De grote vriendelijke reus wordt gespeeld door Mark Rylance, inmiddels Oscarwinnaar voor Bridge of Spies; zijn eerste samenwerking met de regisseur. Hij neemt het weesmeisje Sophie (nieuwkomer Ruby Barnhill) mee naar zijn magische reuzenwereld, waar haar aanwezigheid de aandacht trekt van zijn minder vriendelijke soortgenoten, gespeeld door onder meer Bill Hader en Jemaine Clement. En dus moeten de BFG en Sophie uiteindelijk de koningin van Engeland zien te overtuigen van hun bestaan.

Andere bijrollen in de film zijn er voor Rebecca Hall en Penelope Wilton. The BFG zal in mei voor het eerst te zien zijn op het filmfestival van Cannes (overigens out-of-competition) en moet vervolgens op 20 juli in Nederland in première gaan. Het boek van Dahl werd overigens in 1989 al eens bewerkt tot tekenfilm.