Trailer voor boekverfilming De Ontsnapping

Geplaatst: door de redactie

Na De Gelukkige Huisvrouw is er opnieuw een bestseller van Heleen van Royen verfilmd. De hoofdrol in De Ontsnapping is weggelegd voor Isa Hoes (Celblok H, Chez Nous). Hoes vertolkte toevalligerwijs ooit de hoofdrol in de toneelversie van De Gelukkige Huisvrouw. In De Ontsnapping geeft ze gestalte aan een vrouw die besluit haar leven radicaal om te gooien.

Julia (Hoes) heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul (Kees Boot). Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar.

Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt - in de geest van Jimmy - naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo (Edwin Jonker) leert kennen, komt Julia’s verleden dichterbij dan ooit.

Andere bijrollen in de film zijn er voor Abbey Hoes, Diana Dobbelman en Ellen Schoeters. De regie werd gedaan door Ineke Houtman, bekend van Stille Nacht en de filmversie van Toen Was Geluk Heel Gewoon. De Ontsnapping bevat ook de allerlaatste filmrol van de in juni vorig jaar overleden Britse komiek Rik Mayall (op de foto boven met Hoes). De film verschijnt op 30 april in de bioscoop.