Trailer voor boekverfilming Ventoux

Geplaatst: door de redactie

In de zomer van 2013 bracht de Volkskrant-journalist Bert Wagendorp zijn roman Ventoux uit, een boek dat bakken vol lovende recensies kreeg. Niet zo vreemd dus dat Wagendorps verhaal over vriendschap tegen de achtergrond wielrennen verfilmd is. Dit voorjaar al verschijnt Ventoux, met hoofdrollen voor Wilfried de Jong, Kasper van Kooten, Leopold Witte en Wim Opbrouck. Vandaag kreeg het door Nicole van Kilsdonk (Onder het Hart) geregisseerde drama een trailer.

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat dertig jaar geleden ook deden. En André (De Jong), Bart (Van Kooten), David (Opbrouck) en Joris (Witte) doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura (Maruschka Detmers) zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Ventoux, met Abbey Hoes (foto hierboven), Alex Hendrickx, Jonas Smulders, Bram Verrecas en Jip van den Dool als de jonge versies van de vijf hoofdpersonen, is vanaf 14 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.