Trailer voor Groundhog Day-eske horrorflick Happy Death Day

Geplaatst: door de redactie

Met film(serie)s als Paranormal Activity, Sinister, Oculus, The Visit en The Purge maakte de Amerikaanse filmstudio Blumhouse de afgelopen jaren flink naam als horrorproducent. In oktober verschijnt opnieuw een veelbelovende film: Happy Death Day, een Groundhog Day-achtige horror met - in onderstaande eerste trailer althans - daarnaast een flinke Final Destination vibe.

In Happy Death Day beleeft studente Tree Gelbman (Jessica Rothe, La La Land) de dag van haar gewelddadige dood steeds opnieuw. De jonge vrouw werd op haar verjaardag om het leven gebracht door een gemaskerde aanvaller en ontwaakt sindsdien iedere ochtend steeds weer op dezelfde dag. Hoewel de trailer daar weinig over weggeeft, zal Tree vast tot de ontdekking komen dat ze die cyclus alleen kan doorbreken wanneer ze de identiteit van haar moordenaar achterhaalt.


 
Christopher Landon (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse) tekende voor de regie van het script dat hij samen met Scott Lobdell pende. De film verschijnt in de VS op - hoe toepasselijk - vrijdag de 13e oktober. De Nederlandse release van Happy Death Day staat twee weekjes later gepland: donderdag 26 oktober.