Trailer voor Hitchcock en Truffaut docu

Geplaatst: door de redactie

We laten zo nu en dan trailers voor docu's over filmlegendes voorbij komen (Marlon Brando, Orson Welles) met nu eentje die zich focust op Alfred Hitchcock en Francois Truffaut. Veplichte kost voor iedereen die gefascineerd is door het oeuvre van de Master of Suspense en het maken van films in het algemeen.

Begin jaren zestig sloot Truffaut (Jules Et Jim) zich een week lang op met Hitchcock om samen met de grootmeester zo ongeveer elk frame van elk van zijn films te analyseren. Veel van die films groeiden uit tot klassiekers en werden de laatste jaren ook door ons besproken, zoals The Birds, Psycho, Strangers on a Train en North By Northwest. Hun gesprekken dienden als basis voor het boek Hitchcock/Truffaut en zijn nu ook gebruikt voor een gelijknamige documentaire. Maar daar bleef het niet bij.

 

Want voor de documentaire schakelde regisseur Kent Jones een heleboel hedendaagse filmmakers in om ook commentaar te geven op het werk van Hitchcock. En niet de minste namen. Onder meer Martin Scorsese, David Fincher en Wes Anderson vertellen in de docu over de invloed van Hitchcock op hun eigen werk. Wanneer Hitchcock/Truffaut in Nederland te zien zal zijn is niet bekend.