Trailer voor Netflix-film The Siege of Jadotville

Geplaatst: door Tom van Steensel

Naast zijn rol op tv in The Fall is Jamie Dornan inmiddels vooral bekend als Christan Grey. Maar voordat we hem zien in de sequel op Fifty Shades of Grey, is het eerst de beurt aan The Siege of Jadotville. Bekijk de trailer.

Siege of Jadotville is – net als eerder bijvoorbeeld Beasts of No Nation – een speelfilm van Netflix. Het waargebeurde verhaal speelt zich af in 1961, ten tijde van de Congo crisis in Afrika. De oorlogsfilm volgt een bataljon van voornamelijk Ierse soldaten in dienst van de Verenigde Naties. Ze worden omsingeld door ruim 3000 Congolese troepen, die ondersteund worden door Franse en Belgische huurlingen. Dornan speelt de commandant van de Ieren en Guillaume Canet geeft gestalte aan zijn Franse evenbeeld. Bijrollen zijn er voor Mark Strong, Jason O’Mara en Mikael Persbrandt.

Netflix gaf de regie aan een volledig onbekende; regisseur Richie Smyth heeft namelijk nog niet een andere credit achter zijn naam staan. The Siege of Jadotville is vanaf 7 oktober te streamen op Netflix.