Trailer voor Netflix Original Spectral

Geplaatst: door Jochem Geerdink

James Badge Dale, Emily Mortimer en Bruce Greenwood spelen de hoofdrollen in Spectral, een science-fiction avontuur dat je een kruising tussen Black Hawk Down en Ghostbusters zou kunnen noemen. De Netflix Original heeft een week voor release bij de streamingdienst een trailer.

In Spectral wordt een wetenschapper ingeschakeld wanneer een peloton militairen dood wordt gevonden in de straten van een door oorlog verscheurde stad in Europa. De oorzaak lijken geesten te zijn. Terwijl de body count almaar verder stijgt, moet het leger zien uit te vogelen hoe ze dit probleem aan kunnen pakken voordat het zich verder verspreidt.

Het door Nic Mathieu geregisseerde, al in de zomer van 2014 gefilmde, Spectral was door Legendary Pictures beoogd als grote bioscooprelease in de voorbije zomer, maar werd last-minute teruggetrokken. De studio besloot vervolgens de film, die al zeker een jaar op de plank lag, vorige maand te verkopen aan Netflix.

De streamingdienst geeft opvallend genoeg tot nu toe weinig ruchtbaarheid aan het feit dat de op het oog spectaculaire film vanaf komende vrijdag 9 december te bekijken is. Bekijk alvast de trailer.