Trailer voor Rokjesdag

Geplaatst: door de redactie

De herfst is pas net ingetreden, maar regisseur Johan Nijenhuis brengt ons alvast weer in de sferen van Rokjesdag. Vanavond werd namelijk de eerste teaser van die gelijknamige, door Eveline Hagenbeek geschreven, romantische komedie vrijgegeven. Al moeten we nog wel tot het voorjaar op de film zelf wachten.

In Rokjesdag besluit een ensemblecast van veertien uiteenlopende personages van alle leeftijden hun geluk in de liefde te beproeven tijdens de ultieme speeddate ‘Koken voor Singles’. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, gekookt en schaamteloos geflirt. Pas wanneer Marijke (Lieke van Lexmond) een publieke tirade houdt over haar vruchtbaarheid en Edwin (Martijn Fischer, die afgelopen vrijdag een Gouden Kalf kreeg voor zijn rol als André Hazes in Bloed, Zweet & Tranen) vermist raakt, neemt de avond een andere wending.

Het loopt volledig uit de hand en de speeddate lijkt volledig te zijn mislukt. Wanneer ze de brokstukken van de meest ongemakkelijke avond van hun leven oprapen, blijkt dat er wel degelijk zoiets bestaat als échte liefde. Je moet er alleen voor open staan...

Nijenhuis (foto hierboven) verzamelde voor zijn nieuwe film een ware sterrencast, die erg uitkeek naar de samenwerking met de regisseur, zoals je eerder al kon zien in ons videoverslag van de castpresentatie. Het grootste deel van de film werd gedraaid in juni en eind augustus vond al een eerste vertoning aan een testpubliek plaats. Op 10 maart 2016 moet ie in de bioscoop verschijnen.