Trailer voor Woman in Gold met Helen Mirren en Ryan Reynolds

Geplaatst: door de redactie

The Monuments Men is niet de enige recente film die vertelt over het terugclaimen van door nazi's gestolen kunst. Ook het volgend jaar verschijnende Woman in Gold - van My Week With Marilyn-regisseur Simon Curtis - heeft dat onderwerp. Al gaat deze op een waargebeurd verhaal gebaseerde film vooral over de nasleep.

Helen Mirren (The Hundred-Foot Journey) speelt Maria Altmann, een geboren Oostenrijkse die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar vaderland ontvlucht en neerstrijkt in de Verenigde Staten. Jaren later, de vrouw is de tachtig reeds gepasseerd, probeert Altmann bijf door de nazi's van haar familie gestolen schilderijen terug te krijgen.

Waaronder het beroemde The Lady In Gold van Gustav Klimt. Een portret van Adele Bloch-Bauer I, de tante van Altmann. De vrouw huurt de jonge, maar onervaren, advocaat Randol Schoenberg (Ryan Reynolds) in om het portret van haar geliefde tante terug te claimen van de Oostenrijkse regering, die het in bezit heeft.

Naast Mirren en Reynolds zijn er in Woman in Gold ook rollen voor Orphan Black's Tatiana Maslany als de jonge Maria, Daniel Brühl (Rush), Katie Holmes, Charles Dance, Elizabeth McGovern en Frances Fisher. De film heeft nog geen Nederlandse releasedatum, maar het lijkt ons eerlijk gezegd slechts een kwestie van tijd voor een Nederlandse distributeur deze titel oppakt.