Travolta en De Niro in trailer Killing Season

Geplaatst: door de redactie

Twee grote namen samen in één film en we horen pas een maand voor release voor het eerst van het bestaan daarvan? Dat betekent doorgaans weinig goeds...

John Travolta en Robert De Niro geven in Killing Season gestalte aan twee veteranen uit de oorlog in Bosnië, respectievelijk de Serviër Emil Kovac en de Amerikaan Benjamin Ford. De film begint met Ford, die het trauma van de oorlog in voormalig Joegoslavië probeert te verwerken in een afgelegen hutje in de Appalachen. Maar Kovac heeft nog een appeltje te schillen met de oud-militair en gaat op zoek naar de Amerikaan. Het leidt tot een kat-en-muis spel, waarbij Ford en Kovac zowel fysiek als mentaal de strijd met elkaar aangaan.

Ja, bij die synopsis kwam ook in onze gedachten direct The Hunted met Tommy Lee Jones en Benicio Del Toro bovendrijven, al was dat natuurlijk al een verre van originele film. Het door Mark Steven Johnson - de man die ons eerder pareltjes als Daredevil en Ghost Rider bracht - geregisseerde Killing Season lijkt ook vooral interessant voor Travolta en de eens zo grote De Niro, die weer een deel van hun hypotheek/schulden/alimentatie hebben kunnen aflossen.

Overigens ging deze film ooit in productie onder de naam Shrapnel en zou Nicolas Cage eigenlijk het personage van De Niro spelen. Juist, een soort Face/Off reünie dus, met John McTiernan als beoogd regisseur en gesitueerd in de jaren '70. Waar is het precies misging, is ons een raadsel. Killing Season gaat in ieder geval op 12 juli in première in de Verenigde Staten, zowel in de bioscoop als via VOD. Een Nederlandse (DVD-)releasedatum is onbekend. 

Overigens kun je onderstaande video na 1 minuut en 35 seconden stil zetten. Dan volgt de trailer nogmaals, maar dan zonder geluid. Het was de enige versie van de trailer die we zo snel konden vinden.