Tweede deel Millenium-trilogie laat op zich wachten

Geplaatst: door de redactie

Voor diegene die zich afvroegen hoe het staat met het vervolg op The Girl With The Dragon Tattoo; wees gerust, het project zit nog steeds in de pijplijn van Sony. Maar op een release in 2013 hoeven we niet te rekenen.

Schijnbaar is de scriptschrijver van deel 1, Steven Zaillian, al wel bezig met het vervolg, maar echt veel haast wordt er niet mee gemaakt, zo vertellen bronnen binnen de studio. En zonder script kan er natuurlijk ook niet begonnen worden met eventuele opnames. Dat gaat dus nog wel even duren.

Ook David Fincher is nog niet vastgelegd om The Girl Who Played With Fire te gaan regisseren, al lijkt het een logische zet hem wederom aan boord te nemen na het goed ontvangen eerste deel. Daniel Craig en Rooney Mara hebben al wel hun handtekening gezet en keren dus terug in hun rollen als onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist en geniale hacker Lisbeth Salander.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op Fincher's visie op het tweede deel van deze bestseller-verfilmingen. De ongeduldigen onder jullie raden we trouwens de oorspronkelijke Zweedse filmversies van de Millenium-trilogie aan, waarbij alle drie de delen al in 2009 uitgekomen zijn. Deze films lanceerden tevens de Hollywood-carrière van Noomi Rapace, die eerder dit jaar al te zien was in Prometheus en begin 2013 een rol zal spelen in het nieuwe project van Brian De Palma, Passion.

Waar ligt jullie voorkeur trouwens? Het Zweedse origineel of de Amerikaanse remake?