Tweede trailer voor Assassin’s Creed

Geplaatst: door Tom van Steensel

Wat geslaagde gameverfilmingen betreft zijn we nooit echt verwend geweest, zie ook ons achtergrondartikel, maar hopelijk kan Michael Fassbender daar verandering in brengen. Bekijk de acteur in de nieuwe trailer voor Assassin’s Creed, waarvoor hij eveneens aantrad als producent.

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch (Fassbender) in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassins. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende Templar-organisatie in de tegenwoordige tijd.

Voor Assassin’s Creed herenigde Fassbender met Marion Cotillard en regisseur Justin Kurzel, die eerder de Shakespeare-verfilming Macbeth met hem maakten. Bijrollen zijn er voor Jeremy Irons (Die Hard: With A Vengeance), Michael K. Williams (The Wire) en Brendan Gleeson. Fassbender en Gleeson speelde onlangs nog vader en zoon in Trespass Againts Us. Assassin’s Creed is vanaf 5 januari 2017 te zien in Nederland.