Tweede trailer voor The BFG live-action film

Geplaatst: door de redactie

De live-action verfilming van Roald Dahl's The BFG ging dit weekend in première in Cannes en daarom trakteert Disney ons vandaag op een tweede trailer. De door Steven Spielberg geregisseerde kinderfilm verschijnt op 20 juli in de bios.

De BFG (of GVR) woont samen met zijn minder vriendelijke soortgenoten in reuzenland. Waar de andere reuzen vlees eten, leeft de BFG enkel van snoskommers en fropskottels. Hij reist regelmatig af naar de mensenwereld om dromen bij kinderen de slaapkamer in te blazen. Tijdens één van zijn uitstapjes besluit hij het tienjarige weesmeisje Sophie mee te nemen naar zijn thuisland. Maar haar aanwezigheid trekt echter al snel de aandacht van de door Jemaine Clement en Bill Hader gespeelde boze reuzen.

Mark Rylance geeft gestalte aan de grote vriendelijke reus. De Britse acteur kreeg eerder een Oscar voor zijn performance in Bridge of Spies en heeft nog een aantal andere films met Spielberg in aantocht, waaronder Ready Player One. Sophie wordt gespeeld door nieuwkomer Ruby Barnhill en andere bijrollen zijn er voor Rebecca Hall en Penelope Wilton. Melissa Mathison (E.T.) schreeft het scenario.

Inmiddels is ook de in Nederlands gesproken trailer online gekomen. Bekijk hem hieronder.