Tweede trailer voor Bridge of Spies

Geplaatst: door de redactie

Na de Amerikaanse trailer voor Bridge of Spies zagen we nog een iets aangepaste internationale variant, maar nu heeft de politieke thriller van Steven Spielberg dan echt een officiele tweede trailer. Tom Hanks - eerder met Spielberg werkzaam aan onder meer Saving Private Ryan en Catch Me if You Can - speelt de hoofdrol.

Bridge of Spies vertelt het verhaal van James Donovan (Hanks), een advocaat gespecialiseerd in verzekeringsclaims. Als de CIA hem op een zo goed als onmogelijke missie stuurt om de onderhandelingen te leiden over een gevangengenomen Amerikaanse U-2 piloot bevindt Donovan zich plotseling in het middelpunt van de koude oorlog. Als ruilmiddel beschikt hij over een Russische officier (Mark Rylance) die door de Amerikanen gevangen is genomen. Aan het thuisfront realiseert zijn vrouw (Amy Ryan) hoe gevaarlijk de missie van haar man wel niet is.

 

Bijrollen zijn er voor Alan Alda (MASH) en Sebastian Koch (Zwartboek). De dramafilm / politieke thriller is gebaseerd op ware gebeurtenissen en het scenario is mede afkomstig van Joel en Ethan Coen (Fargo, Inside Llewyn Davis). Bridge of Spies is een keer een Spielberg-film zonder muziek van John Williams; hij werd vanwege problemen met zijn gezondheid vervangen door Thomas Newman (Road to Perdition, American Beauty). Vanaf 26 november in de bioscoop.