Tweede trailer voor Fifty Shades Darker

Geplaatst: door Tom van Steensel

Vanaf 9 februari zijn Jamie Dornan en Dakota Johnson weer in de bioscoop te zien als Christian Grey en Anastasia Steele in het vervolg op Fifty Shades of Grey. Bekijk de nieuwe trailer voor Fifty Shades Darker, gebaseerd op het boek van E.L. James.

In Fifty Shades Darker wil Christian Grey koste wat het kost Anastasia weer terug in zijn leven hebben, maar zij twijfelt of ze hem een tweede kans moet geven. In het nieuwe deel keert tevens een aantal familieleden van het tweetal weer terug. Marcia Gay Harden speelt de moeder van Christian en Luke Grimes en Rita Ora zijn te zien als zijn broer en zus. De moeder van Anastasia wordt gespeeld door Jennifer Ehle. Nieuwe bijrollen zijn er voor Bella Heathcote (The Neon Demon) als een ex-vriendin van Grey en Oscarwinnares Kim Basinger (L.A. Confidential) als de vrouw die hem ooit wegwijs maakte in de wondere wereld van sadomasochisme.

De vervolgfilm werd geregisseerd door James Foley (Glengarry Glen Ross, House of Cards) die daarmee het stokje overnam van Sam Taylor-Johnson. Foley heeft ook het derde deel in de serie al opgenomen, maar Fifty Shades Freed verschijnt pas in 2018. Van de Fifty Shades-boeken zijn er wereldwijd al meer dan 90 miljoen stukts verkocht. In Nederland gingen er er ruim 2,5 miljoen exemplaren over de toonbank.