Tweede trailer voor horrorfilm Regression

Geplaatst: door de redactie

Ethan Hawke (Before Midnight, Boyhood) is de laatste jaren niet bang om af en toe uitstapjes te maken naar het horrorgenre, zoals eerder met Sinister en The Purge. Ook in Regression is het weer flink griezelen geblazen. Bekijk een nieuwe trailer voor de film die eind dit jaar in Nederland verschijnt.

Hawke is in Regression te zien naast Harry Potter-actrice Emma Watson (Noah, Beauty and the Beast). Hij speelt Bruce Kenner; een detective die in het Minnesota van de jaren negentig een zedendelict onderzoekt. Een lokale vader (David Dencik) wordt namelijk door zijn dochter (Watson) beschuldigt van misbruik. De vader bekent schuld, maar om alle verdrongen herinneringen aan het voorval weer naar boven te halen wordt er een speciale behandeling ingezet. En die pakt niet helemaal uit als verwacht.

Regression lijkt zomaar eens ver boven de eerdergenoemde horrorfilms van Hawke uit te kunnen gaan stijgen. De prent werd namelijk geschreven en geregisseerd door de in Chili geboren Alejandro Amenábar (foto boven) - eerder verantwoordelijk voor het sfeervolle en zeer goed ontvangen The Others met Nicole Kidman. Bijrollen in zijn nog maar tweede niet-Spaanstalige film zijn er voor David Thewlis (Macbeth) en Dale Dickey (Winter's Bone). Vanaf 12 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk ook de eerdere trailer voor Regression