Tweede trailer voor The Martian

Geplaatst: door de redactie

Regisseur Ridley Scott begeeft zich weer volop in het sci-fi genre waar hij eind jaren zeventig zijn grote doorbraak in beleefde met Alien. Begin 2016 start hij met de opnamen van het vervolg op Prometheus en later dit jaar verschijnt The Martian - gebaseerd op de bestseller van Andy Weir - in de bioscoop. Bekijk hoe Matt Damon strandt op de rode planeet.

 

Tijdens een bemande Mars-missie worden astronaut Mark Watney (Damon) en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de onherbergzame en barre planet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte voorzieningen al zijn vindingrijkheid en intelligentie aanwenden om de vluchtleiding op aarde te laten weten dat hij nog in leven is.

Vervolgens werkt een team van NASA-medewerkers aan het terughalen van 'De Marsman' en ook zijn teamleden stellen alles in het werk om Watney met een risicovolle en vrijwel onmogelijke actie te redden. De personages die Damon vanaf aarde hulp bieden worden gespeeld door onder meer Kristen Wiig (The Skeleton Twins), Jessica Chastain (Crimson Peak), Michael Peña (Ant-Man) en Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave). The Martian is vanaf 1 oktober te zien in de bioscoop.

Bekijk ook de eerste trailer voor The Martian