Tweede trailer voor Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Geplaatst: door de redactie

De nieuwe film van Tim Burton draait om een groep weeskinderen met bijzondere gaven. Misschien niet geheel ontoevallig dus dat het script voor Miss Peregrine's Home for Peculiar Children afkomstig is van de scenariste van X-Men: First Class.

In de film zien we hoe de geliefde grootvader van Jake (Asa Butterfield uit Hugo) plotseling van de aardbodem verdwijnt, maar aanwijzingen achterlaat die zijn kleinzoon leiden naar een magische plek: mevrouw Peregrine’s (gespeeld door Eva Green) weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven én hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen gave het enige is dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

De film is gebaseerd op de bestseller van Ransom Riggs, in Nederland uitgebracht als De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Twee jaar geleden kreeg het boek ook al een vervolg, terwijl er nog een derde deel in de planning staat. Naast Green en Butterfield heeft de film nog bijrollen voor onder meer Terence Stamp, Judi Dench en Samuel L. Jackson. Vanaf 29 september te zien in de bioscoop.