Tweede trailer voor Rogue One: A Star Wars Story

Geplaatst: door Tom van Steensel

Het officiële vervolg op The Force Awakens is nog ruim een jaar weg, maar in december van dit jaar worden we wel alvast getrakteerd op de eerste van drie Star Wars spin-offs. De regie van Rogue One: A Star Wars Story was in handen van Godzilla-regisseur Gareth Edwards. Bekijk de tweede trailer.

De prequel volgt wat rebel scum op zoek naar de bouwplannen voor de Death Star uit A New Hope. De groep rebellen bestaat uit onder andere Felicity Jones (nu te zien in Inferno) als leider Jyn Erso, Diego Luna (Milk) als kapitein Cassian Andor, Donnie Yen (Ip Man) als de blinde krijger Chirrut Imwe, Riz Ahmed (The Night Of) als piloot Bodhi Rook en Alan Tudyk (I, Robot) als de droid K-2SO. Verder is Mads Mikkelsen (Hannibal) te zien als de vader van Jyn en geeft Forest Whitaker (The Last King of Schotland) gestalte aan Saw Gerrera, een personage dat al eerder werd geïntroduceerd in Star Wars: The Clone Wars.

De vorige trailer voor Rogue One gaf ons een eerste blik op de terugkeer van Darth Vader, maar de voornaamste bad guy in deze spin-off wordt gespeeld door Ben Mendelsohn, bekend van zijn rol in de Netflix-serie Bloodline en films als Starred Up en Lost River. Rogue One verschijnt 14 december in de bioscoop. Neem ook een kijkje achter de schermen bij de film.