Universal maakte vijfde Bourne-film concreet

Geplaatst: door de redactie

De Bourne-serie wordt, weliswaar nog altijd zonder Matt Damon en Paul Greengrass, ook na het vierde deel The Bourne Legacy voortgezet. Scenarist Anthony Peckham (Sherlock Holmes, Invictus) is ingehuurd om een vijfde film op papier te zetten. Jeremy Renner zal in ieder geval terugkeren als “outcome-agent” Aaron Cross.

The Bourne Legacy deed het in Amerika niet zo goed als zijn voorgangers (Renner op zoek naar pillen was wellicht toch minder interessant dan Damon op zoek naar zijn geheugen), maar een wereldwijde opbrengst van ruim 275 miljoen dollar bewees dat de serie ook zonder Matt Damon nog springlevend is. Een regisseur en verdere cast voor het vijfde deel zijn nog niet bekend gemaakt. Het is ook nog onduidelijk of Tony Gilroy (Michael Clayton) bij het project betrokken wordt. Gilroy schreef alle films in de serie en ging voor het laatste deel ook in de regisseursstoel zitten.

In The Bourne Legacy kregen Bourne-veteranen als Scott Glenn, David Strathairn en Joan Allen gezelschap van nieuwkomers als Rachel Weisz en Edward Norton. Rond de release van de film waren er geruchten omtrent een toekomstige Bourne-film met daarin zowel Matt Damon als Jeremy Renner, maar die geruchten zijn vooralsnog niet concreet geworden.