Universal onthult hun Dark Universe

Tags:

Geplaatst: door Tom van Steensel

Universal Pictures heeft een officiële naam voor het “cinematic universe”, waarmee ze oude klassiekers nieuw leven in willen blazen. Alle aankomende monster movies, te beginnen met The Mummy, maken deel uit van hun zogenaamde ‘Dark Universe’.

Alex Kurtzman (regisseur van The Mummy) en Chris Morgan (producent van The Fast and the Furious) waren al bij het “Dark Universe’ betrokken, maar inmiddels zijn ook Christopher McQuarrie (Mission: Impossible) en David Koepp (Jurassic Park) aan het team toegevoegd. Op de foto zien we echter nog alleen de acteurs uit de aankomende films, met naast Tom Cruise, Sofia Boutella en Russell Crowe ook Johnny Depp (The Invisible Man) en Javier Bardem (Frankenstein). Depp en Bardem werkten onlangs ook aan de nieuwe Pirates-film.

Voorafgaand aan The Mummy zal op het witte doek het nieuwe Dark Universe logo te zien zijn, ondersteund door muziek van Danny Elfman. Universal zegt de films niet te willen haasten; The Mummy zal pas in 2019 een opvolger krijgen in de vorm van The Bride of Frankenstein, dat op valentijdsdag 14 februari uitgebracht zal worden. Bill Condon, onlangs nog zeer succesvol met Beauty and the Beast, zal die film gaan regisseren. De vrouwelijke hoofdrolspeler zal op korte termijn worden aangekondigd.