Vervolg op World War Z verschijnt in de zomer van 2017

Geplaatst: door de redactie

Een script of cast is er nog niet, maar het vervolg op World War Z is wel alvast aangekondigd voor een release in op 9 juni 2017. Precies vier jaar na het eerste deel met Brad Pitt in de hoofdrol. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Of de Amerikaanse acteur ook terugkeert in de cast is nog onduidelijk. Wel staat vast dat hij met zijn productiemaatschappij Plan B wederom als producent aan de film verbonden zal zijn. Juan Antonio Bayona (El OrfanatoThe Impossible) neemt de regie voor de sequel op zich en zal samen met Steven Knight (Shutter Island, Eastern Promises, Locke) pennen aan een geschikt scenario voor het vervolg op de film.

De eerste film werd nog geregisseerd door Marc Forster (Quantum of Solace, Stranger Than Fiction), terwijl aan dat script een handvol scenaristen uiteindelijk een bijdrage leverden. Onder wie ook meer Damon Lindelof. Het door hem geschreven Project T draait vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen.

Na de nodige productionele problemen, herschrijvingen van het scenario en reshoots, verscheen World War Z - met naast Pitt ook onze landgenoot Michiel Huisman (vanaf 18 juni te zien in The Age of Adaline) in een rolletje - in juni 2013 in de bioscopen. Wereldwijd leverde de film meer dan een half miljard dollar op.