Vijfde Indiana Jones verschijnt in 2019

Geplaatst: door de redactie

Volgens Disney is de kogel door de kerk: de vijfde Indiana Jones-film zal op 19 juli 2019 in de bioscoop verschijnen. De twee belangrijkste spelers zijn aan boord: Steven Spielberg zal regisseren en Harrison Ford speelt opnieuw Indiana Jones.

Disney-baas Alan Horn maakte het nieuws vandaag bekend. "Indiana Jones is een van de grootste helden uit de filmgeschiedenis en wij kunnen niet wachten om hem in 2019 weer terug naar het witte doek te brengen. Zo'n perfecte combinatie van regisseur, producenten en acteur en rol komt zelden voor en we verheugen ons erop om met Steven en Harrison aan dit avontuur te beginnen." De producenten waar Horn naar verwijst zijn uiteraard franchise-veteranen Kathleen Kennedy en Frank Marshall.

De filmserie begon in 1981 met Raiders of the Lost Ark, gevolgd door Temple of Doom in 1984 en The Last Crusade in 1989. De trilogie bleek een beetje lightning in a bottle, want het vierde deel Kingdom of the Crystall Skull uit 2008 werd door veel fans als een teleurstelling gezien. Of andere acteurs uit die film (zoals Karen Allen en Shia LaBeouf) terugkeren is nog onbekend. Of George Lucas op de proppen zal gaan komen met een nieuwe MacGuffin - of uberhaupt bij de film betrokken is - is ook nog niet bekend.