Vijfde Mission: Impossible bijna half jaar eerder in bios

Geplaatst: door de redactie

Filmstudio Paramount heeft aangekondigd dat de vijfde film uit de Mission: Impossible reeks al op 31 juli in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn. Dat is vijf maanden eerder dan de aanvankelijke releasedatum rond kerst. In Nederland, waar de release gepland stond voor 7 januari 2016, komt Mission: Impossible 5 zelfs nóg eerder uit: 30 juli.

De opnames van de door Christopher McQuarrie (Jack Reacher) geregisseerde film begonnen afgelopen augustus. Tom Cruise kruipt voor de vijfde keer in de huid van special agent Ethan Hunt, maar over de plot van Mission: Impossible 5 is nog weinig bekend. Wel is duidelijk dat naast Cruise nog enkele bekende gezichten uit het vorige deel, zoals Jeremy Renner, Paula Patton en Simon Pegg, terugkeren. Daarnaast zijn ook Alec Baldwin en Rebecca Ferguson (Hercules) te zien.

Een reden voor de verschuiving heeft Paramount niet bekendgemaakt, maar aangenomen mag worden dat daarbij zeker de release van Spectre meespeelt. De 24e James Bond verschijnt begin november en het is aannemelijk dat Paramount vreest dat de twee films elkaar zullen bijten. Met een release midden in de zomer lijkt de filmstudio te hopen op een hogere box office voor Mission: Impossible 5.