Volledige trailer voor The Martian

Geplaatst: door de redactie

Ridley Scott ging opnieuw de ruimte in, maar dat was (nog) niet voor de sequel op Prometheus. In The Martian moet Matt Damon het na Interstellar opnieuw in zijn eentje zien vol te houden op een onbewoonde planeet. Bekijk de eerste trailer.

Tijdens een expeditie naar Mars steekt er noodweer de kop op en moet de aanwezige crew in alle haast de rode planeet verlaten. Astronaut Mark Watney (Damon) blijft achter en terug op aarde gaat iedereen er vanuit dat hij de storm niet overleefd heeft. Dat is echter wel het geval en Watney moet nu op Mars al zijn overlevingsinstincten aanboren om nog ooit weer veilig thuis te kunnen komen. Maar zelfs als hij contact weet te maken met zijn collega's op aarde duurt het nog jaren voordat zij Mars weer kunnen bereiken.

The Martian is gebaseerd op het boek van Andy Weir en werd door Drew Goddard (The Cabin in the Woods, de Daredevil-serie op Netflix) bewerkt tot filmscript. Bijrollen zijn er voor onder meer Kristen Wiig (na The Skeleton Twins dus opnieuw in een dramafilm), Jessica Chastain (Crimson Peak), Michael Peña (End of Watch), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Jeff Daniels (Dumb and Dumber To), Kate Mara (Fantastic Four) en Donald Glover (Community). De film verschijnt op 26 november in de bioscoop.

Bekijk hieronder ook een viral-filmpje met Damon's personage en de rest van zijn crewleden.