Volledige trailer voor nieuwe Star Wars

Geplaatst: door de redactie

Nog maar twee maanden en de eerste film uit de nieuwe Star Wars-trilogie verschijnt in de bios. Geen prequel, geen George Lucas: The Force Awakens van regisseur J.J. Abrams pikt de verhaallijn van de saga weer op dertig jaar na de gebeurtenissen in Return of The Jedi. Bekijk de volledige trailer voor de film.

Harrison Ford - hij krijgt first billing op de nieuwe poster - geeft weer gestalte aan Han Solo en Carrie Fisher is opnieuw te zien als Princess Leia. Verder is Mark Hamill terug als Luke Skywalker. Ook achter de schermen komen we een oude bekende tegen. Regisseur Abrams schreef het script voor de film samen met onder meer Lawrence Kasdan, scenarist van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi die bovendien ook ooit de allereerste Indiana Jones-film op papier zette voor Steven Spielberg.

De film introduceert daarbij ook verschillende nieuwe personages die de serie over mogen nemen. De nieuwe good guys worden gespeeld door Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac. Bij de darkside zien we onder meer Adam Driver en Gwendoline Christie. Oscarwinnaar Lupita Nyong'o (12 Years a Slave) werd gemotion-captured als ruimtepiraat. Ook Andy Serkis en Max von Sydow heb nog onbekende rollen.

Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 16 december in de bioscoop. De tweede nog titelloze film (van Rian Johnson) in de nieuwe trilogie verschijnt in 2017 en de derde film (van Colin Trevorrow) heeft nog geen releasedatum. Ook de derde Star-Wars spin-off film heeft nog geen releasedatum, maar de overige twee wel: Rogue One: A Star Wars Story verschijnt kerst 2016 en de Han Solo-film in mei 2018.