Watership Down-serie heeft stemmencast

Geplaatst: door de redactie

De nieuwe tv-adaptatie van Watership Down heeft volgens Variety een aantal bekende namen toegevoegd aan de stemmencast. Onder meer X-Men-collega's James McAvoy en Nicholas Hoult zullen in de vierdelige miniserie te horen zijn.

Watership Down draait om een groep konijnen die een gevaarlijke tocht ondernemen op zoek naar nieuw land om op te leven. McAvoy doet de stem van leider Hazel en Hoult zal te horen zijn als zijn jongere broer Fiver. Andere stemacteurs zijn Ben Kingsley (Gandhi) als General Woundwort, John Boyega (Star Wars: The Force Awakens) als Bigwig, Gemma Arterton (Byzantium) als Clover, Miles Jupp (The Thick of It) als Blackberry, Freddie Fox (Pride) als Captain Holly en Olivia Colman (The Lobster) als Strawberry.

De adaptatie zal in 2017 in vier delen verschijnen op zowel de BBC als streamingdienst Netflix. Noam Murro (300: Rise of the Empire) regisseert en de CGI-animatie komt van Pete Dodd, bekend van o.a. Frankenweenie. Het boek werd al vaker verfilmd, de klassieke - en op volwassenen gerichte - tekenfilm uit 1978 (met het nummer Bright Eyes van Art Garfunkel) is waarschijnlijk de bekendste incarnatie.