Weaver en Blomkamp praten over mogelijke vijfde Alien-film

Geplaatst: door de redactie

Onlangs dook er fraai artwork op van een nooit gemaakte film uit de Alien-reeks. De schetsen waren afkomstig van regisseur Neill Blomkamp (Elysium) die onlangs voor zijn nieuwe film Chappie werkte met... jawel, Alien-icoon Sigourney Weaver.

Het is algemeen bekend dat Blomkamp Alien en de eerste sequel Aliens ziet als twee van zijn favoriete films. En tijdens persjunkets gaven de regisseur en actrice dan ook wat nadere toelichting op de concept art. Blomkamp vertelde dat hij de schetsen maakte zonder medeweten van Fox, maar dat ze uiteindelijk wel hun weg vonden naar mensen van de filmstudio. En daardoor zou ook de interesse in een mogelijke vijfde Alien-film bij hen weer wat aangewakkerd zijn.

En ook Weaver, die altijd aangaf Ripley gerust nog een afsluitende film te willen geven, staat open voor een eventueel vijfde deel. En als Blomkamp erbij betrokken is zou ze daar naar eigen zeggen zeker wel oren naar hebben. Uiteraard staat er nog niets vast, maar er is in ieder geval interesse. De laatste keer dat we Ripley (of eigenlijk haar kloon) zagen vloog ze aan het einde van Alien: Resurrection samen met Winona Ryder de aardse atmosfeer binnen.

De eerste Alien-film lanceerde in 1979 de carrière van Sigourney Weaver en is inmiddels één van onze filmklassiekers. De sequel van James Cameron is op 15 april in EYE in Amsterdam nog eens te zien op het grote scherm. Ripley stond ook op de eerste plek in onze top vijf met actieheldinnen. De film Chappie verschijnt op 5 maart in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer.