Wereldpremière wielerfilm Ventoux in Utrecht

Geplaatst: door de redactie

De wereldpremière van wielerfilm Ventoux, waarvan je vorige week hier al de trailer kon zien, vindt op dinsdag 12 mei plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. De feestelijke vertoning maakt deel uit van het programma '100 Dagen tot de Tour', de aanloop naar de start van de Tour de France in de Domstad.

Ventoux is de verfilming van het gelijknamige boek van de Volkskrant-journalist Bert Wagendorp en vertelt over vier vrienden van middelbare leeftijd die dertig jaar na de eerste keer opnieuw op een racefiets de beroemde Mont Ventoux bestijgen. Nicole van Kilsdonk (Onder het Hart) regisseerde de film waarvoor ze samen met Wagendorp het script pende.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Wilfried de Jong, Kasper van Kooten, Leopold Witte, Wim Opbrouck en Maruschka Detmers. Hun dertig jaar jongere versies worden gespeeld door Abbey Hoes, Alex Hendrickx, Jip van den Dool, Jonas Smulders en Bram Verrecas.  Wielerfanaat Blaudzun tekent met het nummer 'Powder Blue' voor de officiële titelsong van de film die vanaf donderdag 14 mei landelijk te zien is.

Le Grand Départ van de Tour de France 2015 vindt begin juli plaats in Utrecht en bestaat uit de proloog van 's werelds bekendste wielerronde op zaterdag 4 juli en de start van de eerste etappe een dag later. In de honderd dagen voorafgaand aan de Tourstart organiseert de stad Utrecht allerlei evenementen op het gebied van cultuur, wetenschap en sport.