The World's End slotfilm Leiden International Film Festival

Geplaatst: door de redactie

The World's End beleeft op 10 november zijn Nederlandse première tijdens het Leiden International Film Festival (LIFF). De door Edward Wright geregisseerde film met Simon Pegg en Nick Frost in de hoofdrollen, is de slotfilm van de achtste editie van het LIFF.

Het slot uit de Three Flavours Cornetto trilogie vertelt over Gary King (Pegg) die vier van zijn jeugdvrienden (Frost, Martin Freeman, Paddy Considine en Eddie Marsan) overtuigt een epische kroegentocht te ondernemen in hun geboorteplaats. Het kwintet wil twaalf kroegen bezoeken, waarbij The World's End de laatste kroeg op hun tocht is. Na een aantal bizarre gebeurtenissen in het stadje is het maar de vraag of de vrienden deze helse kroegentocht overleven.

De film zou eerst geen Nederlandse bioscooprelease krijgen, maar distributeur Universal Pictures kwam terug van die beslissing. The World's End is daardoor vanaf 14 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

Eerder werd al bekend dat de achtste editie van het LIFF op 1 november opent met de unieke vertoningen van de Charlie Chaplin films The Pilgrim uit 1923 en het uit 1917 daterende The Immigrant. Daarbij zorgt het Residentie Orkest in de historische Pieterskerk in Leiden voor live muzikale begeleiding. Verder worden ook films als Ain't Them Bodies Saints, Computer Chess en Fruitvale Station vertoond tijdens het festival.

Kijk voor meer informatie over het programma op de site van het LIFF.