Zinderende zondagtrailer: Detroit

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na genrefilms als Point Break en Near Dark werd Kathryn Bigelow met The Hurt Locker in 2010 de eerste vrouw die een Oscar voor Beste Regie won. Vijf jaar na haar laatste film Zero Dark Thirty is ze weer terug met het waargebeurde drama Detroit.

De film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, raakten er 189 gewond en werden er 7200 gearresteerd. De film zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar werden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de aanwezige politieagenten en de National Guard.

John Boyega (Star Wars: The Force Awakens) speelt beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke omstanders wordt aangewezen als de moordenaar. Bijrollen zijn er voor Will Poulter (The Revenant), Jason Mitchell (Straight Outta Compton), John Krasinski (13 Hours) en Anthony Mackie (The Hurt Locker). Vanaf 28 september te zien in de bioscoop.