Zinderende Zondagtrailer: Ghost in the Shell

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Nadat de in 1989 voor het eerst verschenen sciencefiction-manga Ghost in the Shell al in 1995 een animatieverfilming kreeg, kochten Steven Spielberg en zijn productiehuis DreamWorks in 2008 de filmrechten. Na de nodige opstartproblemen verschijnt komend voorjaar ook een Hollywoodverfilming. Daarvan verscheen vandaag, na eerder enkele teasers, een volledige eerste trailer.

Scarlett Johansson kruipt voor Ghost in the Shell in de huid van The Major, een rol die regisseur Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) eerder had aangeboden aan Margot Robbie. Die blonde Australische koos echter voor de vertolking van Harley Quinn in Suicide Squad, waarna Johansson in beeld kwam.

De casting van een Westerse vrouw in de hoofdrol zorgde een jaar of twee voor behoorlijk wat controverse, vooral omdat de studio in eerste instantie overwoog Johansson met computereffecten meer op een Aziatische vrouw te laten lijken. Belangrijke bijrollen in de film zijn er voor Michael Pitt, Juliette Binoche, Michael Wincott en de Japanners Rila Fukushima en Takeshi Kitano.

Ghost in the Shell verschijnt op 30 maart 2017 in de Nederlandse bioscopen.