Prijsvraag Blu-ray/DVD 11.22.63

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Vrijdag 22 november 1963 is één van de bekendste data uit de wereldgeschiedenis. Het was de dag dat de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord. Stephen King nam die datum als allesbepalend keerpunt voor de hedendaagse wereld voor zijn boek 11.22.63, dat door onder meer J.J. Abrams werd verwerkt tot achtdelige miniserie. Op 14 november verschijnt 11.22.63 op Blu-ray en DVD en wij mogen van distributeur Warner Bros. Home Entertainment enkele exemplaren weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Leraar Engels Jake Epping (James Franco) staat op een punt in zijn leven waar hij twijfelt over de zin van zijn huidige leven en een verschil wil maken. Zijn bevriende cafébaas Al Templeton (Chris Cooper) heeft een manier gevonden om terug in de tijd te reizen naar de jaren ’60, maar is zelf te ziek om zijn missie af te maken: de wereldgeschiedenis te veranderen. Hij heeft ontdekt dat de moord op John F. Kennedy het keerpunt in de wereldgeschiedenis is geworden en vraagt Jake om zijn missie voor te zetten.

Mocht Jake Lee Harvey Oswald (Daniel Webber) weten te stoppen en Kennedy niet wordt vermoord, dan moet de wereld nóg beter worden. Jake waagt het erop en stapt in de nieuwe wereld, de jaren '60. Hier moet hij een nieuw leven opbouwen, maar dat blijft niet zonder consequenties. Hij vindt niet alleen de liefde van zijn leven in Sadie (Sarah Gadon); het verleden, dat niet veranderd wil worden, wordt zijn grote vijand.

Wil je kans maken op de Blu-ray of DVD van de miniserie 11.22.63, vanaf 14 november overal te koop, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Wie schoot twee dagen na de moordaanslag op J.F.K. in het politiebureau van Dallas diens vermeende moordenaar Lee Harvey Oswald dood?

Antwoord: Jack Ruby.

  • Meedoen aan de prijsvraag