Prijsvraag Detroit

Geplaatst: door de redactie

Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscarwinnares Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Geheel in de stijl met het eerdere werk van de regisseuse is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het drama draait vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur eOne Benelux enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Bigelows nieuwste film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd.

Detroit zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. John Boyega speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Detroit, vanaf donderdag 28 september in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier (insturen kan zonder captcha).

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Eén van de grote rollen in Detroit is die van Larry Reed, gespeeld door Algee Smith. Van welke bekende soulgroep was Reed, die samen met Smith te horen is op de soundtrack, in 1964 één van de oprichters?

Antwoord: The Dramatics.

  • Meedoen aan de prijsvraag