Prijsvraag Tonio

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Het boek Tonio. Een requiemroman van A.F.Th. van der Heijden is verfilmd en het resultaat daarvan is bovendien ingezonden als Nederlandse kandidaat voor de Oscars. Vanaf donderdag 13 oktober draait het drama van Paula van der Oest in de Nederlandse bioscopen en wij mogen van distributeur September Film enkele setjes vrijkaarten weggeven. Krijg je er gelijk de filmeditie van het boek bij. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Hij reconstrueert het leven van zijn zoon tijdens een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor Tonio, vanaf donderdag 13 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen, en de filmeditie van het boek, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Het is de derde keer dat Nederland een film van Paula van der Oest inzendt voor de Oscars. Wat waren de vorige twee?

Antwoord: Zus & Zo en Lucia de B..

  • Meedoen aan de prijsvraag