Prijsvraag A United Kingdom

Geplaatst: door de redactie

De Botswaanse prins Seretse Khama zorgde in de jaren '40 van de vorige eeuw voor heel wat opschudding door te trouwen met een blanke vrouw uit Londen. Dat verhaal is door Amma Asante (Belle) verfilmd tot A United Kingdom en dat drama verschijnt donderdag 30 maart in de Nederlandse bioscopen. Wij mogen van distributeur Paradiso Filmed Entertainment enkele setjes vrijkaarten weggeven. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

In 1947 ontmoet Seretse Khama (David Oyelowo), de prins van Botswana, Ruth Williams (Rosamund Pike), een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken.

Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld.

Wil je kans maken op een setje vrijkaarten voor A United Kingdom, vanaf donderdag 30 maart in de Nederlandse bioscopen, stuur dan het antwoord op de volgende vraag in door middel van onderstaand contactformulier.

Deze prijsvraag is voorbij, winnaars hebben via e-mail bericht.

Het is niet de eerste keer dat Pike en Oyelowo samen in een film te zien zijn. In welke eind 2012 verschenen actiethriller speelden zij naast Tom Cruise?

Antwoord: Jack Reacher.

  • Meedoen aan de prijsvraag