Battleship

Beoordeling:

Geplaatst: door Remco Visser

Neem een handjevol Amerikaanse marineschepen, trek er een blik binnenvallende Aliens bij open, voeg wat water toe en garneer met de meest cheesy one-liners. En met Peter Berg die een Michael Bay-tje doet blijf je als kijker dus achter met een halfbakken Transformers-Op-Zee-Show.

Alex Hopper (Taylor Kitsch) wordt na een leven als niksnut en vechtersbaasje uiteindelijk door zijn broer Stone (Alexander Skarsgård) tot de orde geroepen: Wil Alex nog langer gebruik maken van diens broers gastvrijheid, dan dient hij zich aan te melden bij de Marine. Wanneer enkele jaren later beide broers Hopper meedoen aan een grootschalige marine-oefening, krijgt Alex de kans om tijdens een invasie van buitenaardse wezens te bewijzen dat hij toch uit het juiste hout gesneden is.

In navolging op Transformers, die behoorlijk wat geld heeft weten te kloppen uit de zakken van nietsvermoedende bioscoopbezoekers, leek het Hasbro een fantastisch idee om nog eens verder in de catalogus te neuzen voor eventuele nieuwe cash-cows. En zo kon het gebeuren dat we nu kunnen kijken naar een verfilming van - begin maar vast met lachen - het beroemde gezelschapsspel Zeeslag.

Een film waarmee Taylor Kitsch voor elkaar krijgt dat zijn net ontluikende carrière met twee flops (hij was in maart nog te bewonderen in John Carter) in een maand tijd, om zeep geholpen wordt. De rest van de cast is even inspiratieloos: Liam Neeson staat zijn hypotheek bij elkaar te klungelen, Tadanobu Asano (Ichi The Killer) probeert tevergeefs voet aan de grond te krijgen in Hollywood en Rihanna... Tsja, Rihanna mag zich gelukkig prijzen met haar succesvolle zangcarrière; voor film is ze duidelijk niet in de wieg gelegd.

Peter Berg (Hancock) mag zich heel diep gaan schamen voor dit levensloze wanproduct, waar niemand echt heel blij van gaat worden. Behalve dan de financiële afdeling van Hasbro. Battleship is alles behalve een voltreffer en slaat al vrij gauw op de rotsen van zijn eigen immense marketingcampagne kapot.

Trailer