Deadfall

Beoordeling:

Geplaatst: door Jamaica Vink

Twee criminelen, Addison (Eric Bana) en zijn zus Liza (Oliva Wide), hebben net een overval gepleegd op een casino en rijden met een auto vol geld richting Canada. Totdat er plots een hert oversteekt en het voertuig van de weg raakt. De chauffeur overleeft het niet; Addison en Liza weten er zonder al te veel kleerscheuren van af te komen. Het lijkt een prima begin voor een actiefilm. Maar daarna gaat het snel bergafwaarts met Deadfall.

De twee besluiten het geld te verdelen en allebei apart door het bos richting Canada te vluchten. Onderweg kan Addison zich moeilijk beheersen. Hij komt verschillende ‘obstakels’ tegen die hij zonder moeite weet uit te schakelen. Liza kruist het pad van een voormalige bokser, Jay (Charlie Hunnam). Hij is net uit de gevangenis, maar meteen weer op de vlucht, omdat hij zijn voormalige trainer in elkaar heeft geslagen.

Naast de ontsnappingspoging staat ook de relatie tussen familieleden centraal. Zo zien we  de vergaande liefde tussen broer Addison en zus Liza, waarbij duidelijk wordt dat Addison zijn zus moeilijk los kan laten. Maar ook de lastige relatie tussen vader Becker (Treat Williams) en dochter Hanna (Kate Mara) komt aan bod. Beiden zitten bij de politie en proberen de overvallers te vinden, alleen neemt Becker Hanna niet serieus.

Als kijker lijkt het door al die verhaallijnen alsof je steeds naar een totaal andere film zit te kijken. De scènes met Addison zitten vol actie en geweld. Zijn personage, een moordende maniak die tegelijkertijd charmant is, is het meest interessant. De scènes met Liza zitten in plaats van geweld vol met romantiek. We zijn getuigen van de opbloeiende liefde tussen haar en Jay. En tot slot krijgen we ook nog de verhaallijn van Becker en Hanna.

Verder is Deadfall hier en daar wat ongeloofwaardig. Bijvoorbeeld het feit dat Liza langs de weg loopt en uitgerekend Jay stopt. Iemand die ook behoorlijk wat op zijn kerfstok heeft en gezocht wordt door de politie. Verder is het einde niet erg verrassend; alle verhaallijnen komen bij elkaar en dat belooft natuurlijk weinig goeds. Die voorspelbaarheid door de film heen zorgt ervoor dat regisseur Stefan Ruzowitzky je geen enkel moment weet te verrassen.

Deadfall is een vermakelijke actiefilm, zeker door de scènes met Eric Bana. Maar daar blijft het ook bij. De prent is niet origineel en wordt nooit écht spannend, waardoor je niet op het puntje van je stoel zit. Dit komt grotendeels door de verschillende, en te veel, verhaallijnen die niet goed zijn uitgewerkt. Dat is jammer, want het begin leek zo veelbelovend.

Trailer