Girl Most Likely

Beoordeling:

Geplaatst: door Evelien van Baekel

Imogene (Kristen Wiig) wil nog niet dood gevonden worden in haar geboorteplaats New Jersey, maar toch is dat exact waar ze terechtkomt als haar relatie én haar baan op niets uitlopen. Terug in haar moeders huis moet ze zien om te gaan met een vreemde man in haar bed, en nog vreemdere vent in haar moeders bed en een excentriek jonger broertje.

De carrière van Imogene begon goed. De beginnend toneelschrijver kreeg een flinke beurs om een toneelstuk te schrijven en daarna te produceren. Geplaagd door een onoverkomelijke ‘writers block’ heeft Imogene echter hele andere dingen met het geldbedrag gedaan. Jaren later hopt ze van het ene schrijversbaantje naar het andere, maar zit ze dankzij een rijk vriendje nog wel in de kringen van de New Yorkse ‘upper class’.

Slechte dingen komen alleen nooit in enkelvoud dus wanneer ze haar baan kwijtraakt, zegt ook vriendlief opeens vaarwel. Puur om aandacht te trekken doet Imogene een zelfmoordpoging, waardoor ze onder toezicht van moeder Zelda (Annette Bening) in New Jersey wordt gesteld. Moeder en dochter hebben elkaar al jaren niet meer gesproken dus verloopt de communicatie alles behalve soepel.

Kristen Wiig (Bridesmaids) is één van de leukste komedieactrices van dit moment. Ze heeft een unieke, ongemakkelijke manier van acteren die erg goed werkt. Ook in Girl Most Likely steelt ze de show maar is ze eens niet het vaagste personage. Ze wordt omringd door flink stel weirdo’s waaronder Zelda’s nieuwe vriendje: de vermeende CIA-agent George Bousche (Matt Dillon) die de wildste verhalen vertelt.

Annette Bening is als excentrieke moeder Zelda niet zoveel in beeld als de trailer doet verwachten, maar vermaakt desalniettemin. Het zal niemand verbazen dat de rol van Darren 'Glee' Criss als de jonge huurder Lee zangpartijen bevat, maar deze zijn niet zo gepolijst als de ubergestileerde liedjes uit de tienerserie, wat eigenlijk best verfrissend werkt.

De diepere thematische laag waarin Imogene haar afkomst moet leren accepteren is subtiel, maar aanwezig genoeg om de komedie het niveau flauwe-slappe-hap te laten ontstijgen. Ook de, onverwachte, dramatische draai tegen het einde van de film valt goed. Niet alle grappen zijn even goed uitgedacht en briljant, maar dit neemt niet weg dat Girl Most Likely de moeite waard is.

Trailer