Gooische Vrouwen 2

Beoordeling:

Geplaatst: door Judith Kox

Na drie jaar komt er dan eindelijk een vervolg op de succesvolle eerste Gooische Vrouwen film. De kijker wordt heen en weer geslingerd tussen dramatische gebeurtenissen en grappige oneliners. Uiteindelijk, hoe kan het ook anders, komt alles goed. Zolang je je vriendinnen maar bij je hebt.

De tweede Gooische Vrouwen film start drie jaar nadat de vorige film is op gehouden. Claire (Tjitske Reidinga) keert terug uit Burkina Faso en probeert haar draai weer te vinden in het Gooi. Waar, in de tussentijd, weinig veranderd lijkt te zijn.

Bekijk ook: Interview met Will Koopman, Tjitske Reidinga, Lies Visschedijk en Susan Visser

Martin Morero (Peter Paul Muller) gaat weer eens vreemd, Anouk (Susan Visser) heeft een relatie met een getrouwde man en Roelien (Lies Visschedijk) is nog steeds een beetje de vreemde eend in de vriendinnengroep. Het centrale thema van de film lijkt 'identiteit' te zijn, ieder personage is op een af andere manier zichzelf kwijt en opzoek naar zichzelf.

Waarschijnlijk hadden de makers nog verhaallijnen en cliffhangers klaarliggen voor een geheel nieuw seizoen Gooische Vrouwen. In plaats daarvan hebben ze al het drama in een film weten te proppen. Als kijker zie je de personages van de ene benarde situatie in de andere vallen, maar zonder vervelend te worden.

Heel serieus kan de schrijver zichzelf niet genomen hebben tijdens het schrijven van het script, want Goede Tijden, Slechte Tijden is er niets bij. Maar dat maakt het geheel nou juist zo leuk, het feit dat Linda de Mol de zin "Er staat een paard in de gang" uitspreekt, is misschien wel te flauw voor woorden, maar toch zal de hele zaal lachen.

Wanneer je fan bent van de vier vrouwen, is Gooische Vrouwen 2 zeker een film die je moet zien. Er wordt vaak geklaagd over slechte eindes, maar Gooische Vrouwen heeft een waardig einde kunnen bedenken. De cirkel is rond, het is af.

Trailer