Hotel Transylvania 2

Beoordeling:

Geplaatst: door Isabeau van Halm

Het is alweer een tijdje geleden dat Dracula (Adam Sandler) heeft geaccepteerd dat zijn dochter Mavis (Selena Gomez) met een mens, Jonathan (Andy Samberg), samen is. Ondertussen zijn de twee getrouwd en hebben ze een half menselijk, half vampier zoontje gekregen, Dennis (Asher Blinkoff).

Dennis lijkt een laatbloeier te zijn als vier jaar later zijn vampiertanden nog niet zijn doorgekomen, en Mavis denkt dat hij een mens zal blijven. Omdat ze het hotel niet veilig vindt voor haar mensenkind, wil ze verhuizen naar Californië. Dracula en Jonathan bedenken een plan, en terwijl de ouders op vakantie zijn, probeert Dracula er alles aan te doen om het monster in zijn kleinzoon naar boven te laten komen.

Hotel Transylvania 2, dat ook in een Nederlands gesproken versie wordt uitgebracht, teert voornamelijk op het succes van de vorige deel, en het zal dan ook niet als een verrassing komen dat er weinig is veranderd. Dracula heeft de mensheid nog steeds niet in zijn hart gesloten, en is doodsbang dat zijn kleinzoon geen vampier blijkt te zijn.

Mavis en Jonathan zijn ondertussen getrouwd en zijn ouders. Waar Mavis duidelijk is gegroeid als personage, en een goede, maar overbezorgde moeder is, is Jonathan nog steeds de hyperactieve tiener uit deel 1. Je zou verwachten dat hij, net als Mavis, volwassener zou zijn en het kinderachtige is een ergernis gedurende de hele film.

Voor wie hard gelachen heeft om het eerste deel, en niet kon wachten tot deze film in de bioscoop kwam, kan de film als een teleurstelling komen. Waar het vorige deel veel goed geplaatste grappen en vermakelijke momenten had, zijn de grappige gebeurtenissen in deel twee op twee handen te tellen.

Hoewel bovenstaande tegenvalt, is de animatie zelf uitstekend. Hotel Transylvania 2 is een lust voor het oog, met leuke en levendige personages - ook The Nanny's Fran Drescher komt voorbij als monster, compleet met haar bekende minirok en harige trui. De stemmen zorgen eveneens voor een feestje van herkenning. Naast de herkenbare stemmen van Drescher en Megan Mullally, kan de oplettende kijker bijvoorbeeld ook de stemmen van Nick Offerman en Steve Buscemi herkennen.

Kinderen zullen de film uiteraard weer prachtig vinden. Voor de kleintjes werkt de animatie en slapstickachtige humor uitstekend. Voor de begeleidende ouders zal de film echter stukken minder vermakelijk te zijn. Hoewel het geen hoogvlieger is als Pixar’s Inside out (Binnenstebuiten), zijn er echter zeker ergere films om met je kinderen naar te moeten kijken.

Trailer